במפה זו תוכלו למצוא מיפוי של נקודות טעינה ציבוריות ובתחנות דלק לכלי רכב חשמליים ברחבי הארץ.
אם אתם מתכננים נסיעה ארוכה, מומלץ ליצור קשר מראש עם הגורם האחראי על עמדת הטעינה הרלוונטית, כדי לוודא שהיא פעילה ומתאימה לרכב שלכם.
יש לשים לב שחלק מנקודות הטעינה ממוקמות בחניונים בתשלום, ולפיכך הטענת הרכב תלויה בתשלום דמי כניסה לחניון.
אם ברשותכם מידע על עמדת טעינה שאינה מופיעה במפה, מידע חדש או תיקון לטעות, נשמח לקבל את הפרטים על מנת לעדכן את המפה ולשמור על דיוק ונכונות המידע.
במפה ריכזנו עבורכם את עמדות הטעינה לרכב חשמלי בדרך לאילת וכן מגוון רחב של עמדות טעינה ציבוריות לרכב חשמלי ממגוון חברות טעינה מובילות בישראל: אפקון, ג׳ינרג׳י, סופרצ׳ארג׳ר טסלה, פז עמדות מהירות ועוד עשרות תחנות טעינה לרכב חשמלי.
חשוב לציין: העדכונים נערכים רק לעמדות הטעינה המהירות של כלל החברות ולסופרצ'ארג'רים של טסלה (עדכון אחרון: אפריל 2024). אנא כתבו לנו בתגובות במידה ותרצו שנוסיף מפת טעינה חשמלית של חברה שאינה מופיעה במפה.
עלות הטעינה של רכב חשמלי בישראל משתנה בהתאם למקור הטעינה. בבית הטעינה הינה על חשבון צריכת החשמל הביתית. בתחנות ציבוריות המחיר נע בין 1.5-2 ₪ לקילוואט שעה. טעינה מהירה בתחנות מהירות יקרה יותר.
ישנם מספר אופציים: בחלק מהתחנות ניתן לשלם באמצעות כרטיס אשראי/חיוב ישיר במקום. בתחנות אחרות קיימים חוזי מנוי שנתיים או סכום חד פעמי למשתמשים רשומים. ישנן גם אפליקציות המאפשרות תשלום מרוכז לפי צריכה.
בישראל עדיין קיימות מספר תחנות טעינה חינמיות כדוגמת אלו בקניונים ומרכזים מסחריים שונים. יחד עם זאת, מספרן הולך ופוחת עם התפתחות התשתית ומעבר לתחנות תשלום מסודרות.
ניתן למצוא תחנות טעינה חינמיות בקניוני ענק כגון עזריאלי, קניון חיפה וקניון רמת אביב. כמו כן במתחמים מסחריים כגון פארק אריאל שרון ועוד. עם זאת חשוב לבדוק בכל מקרה שהן עדיין פעילות.
לאורך כביש 90 המוביל לאילת ניתן למצוא עמדות טעינה מהירה בצומת נבטים, במצפה רמון, בערד ובמרכז התיירות תמנע. רשת החברה המרכזית לעמדות מסוג זה בדרום היא בראשית.
לאורך כביש 6 והדרכים לצפון ניתן למצוא עמדות טעינה מהירה בנתיבות, קריית מלאכי, ראשון לציון, כפר סבא, תל מונד ועוד ערים. רשתות חברות כמו בראשית ומפעילות נוספות מתפרשות לאורך ציר זה.
עמדות הסופרצ'ארג'רים של טסלה בישראל ממוקמות במתחמי נוחות לציר 6, צומת לטרון, צומת נתיבות, בקיבוץ כרמיה סמוך לכרמל ובירושלים. עמדות נוספות מתוכננות לפריסה בעתיד.
עמדות טעינה לרכבים חשמליים בישראל ממוקמות במגוון מיקומים כגון קניונים, חניוני רכבת, תחנות דלק, ומתחמים עסקיים. ניתן לאתר אותן באמצעות יישומונים ייעודיים כגון Plugshare, חברת החשמל ואפליקציות של חברות הטעינה עצמן.
נכון להיום קיימות בישראל כ-2,500 עמדות טעינה לרכבים חשמליים, מהן כ-300 עמדות טעינה מהירה. מדובר בצמיחה משמעותית בשנים האחרונות עם המשך פריסה והתרחבות.
יישומונים ייעודים כגון Plugshare, Google Maps ו-ChargeWay מאפשרים איתור ותכנון מסלולים עם עמדות הטעינה הקרובות למקום הימצאכם ולכיוון הנסיעה. חלק מהאפליקציות כוללות סינון ודירוג על פי סוג העמדה, זמינות ומחיר.
מבין האפליקציות המומלצות לאיתור תחנות טעינה: Plugshare, ChargeWay, ChargePoint, Google Maps (עם סימון עמדות). אפליקציות של חברות הטעינה עצמן, כמו בראשית, יכולות גם הן לשמש למטרה זו.
לא כל עמדות הטעינה מתאימות לכל סוגי הרכבים החשמליים. יש להתחשב בסוג השקע (תקן AC/DC), בעוצמת הזרם האופקית ועוד. כדאי להיעזר במפרט וההנחיות של יצרן הרכב לגבי התאמה וזמני טעינה.
תחנות הטעינה לרכבים חשמליים מחוברות לרשת החשמל ומספקות זרם חילופין (AC) או זרם ישר (DC) למטען של רכבים חשמליים דרך כבל המחובר לשקע ברכב. שיטות התשלום והתפעול משתנות בין התחנות.
אין תחנה אחת שניתן להגדיר כטובה ביותר. התחנה המתאימה ביותר תלויה במיקום הנוח, בביצועי הטעינה (טעינה רגילה או מהירה), בעלויות, בזמינות שקעים מתאימים לרכבך, ובשירותים הנלווים (כמו מרכז קניות בסמוך וכדומה). לכן, כדאי להשתמש באפליקציות מנווטות המציגות את כל האפשרויות הקרובות ולבחור את המתאימה ביותר למסלול ולצרכים שלך.
בין החברות המובילות המפעילות תחנות טעינה לרכבים חשמליים בישראל ניתן למנות את בראשית, שהיא החלוצה והגדולה בשוק הישראלי, חברת החשמל, חברת הדלק דלק ופי גלילות, אוטופי, קלארידג' וגם יצרני הרכב כמו טסלה שמפעילים רשתות טעינה פרטיות.
תחנות הדלק הגדולות בישראל החלו להתקין עמדות טעינה לרכבים חשמליים. דלק, פי גלילות, דור אלון ויינות ביתן מציעות עמדות טעינה רגילות ומהירות בתחנותיהן ברחבי הארץ, בשיתוף פעולה עם חברות טעינה מובילות כמו בראשית. אך חשוב לבדוק זמינות בתחנה הספציפית מראש.
תגובה אחת
נסיון